Juryns motivering:

”I mer än 20 år har Josef Makdesi varit en drivande kraft i Eskilstunas musik- och nöjesliv. Med själ och hjärta har han oförtröttligt kämpat för sin kulturgärning - att föra bluesen vidare till nästa generation. Josef har erbjudit en generös livescen för såväl internationella och nationella storheter som nya artister och lokala band. Han har berikat Eskilstunas kulturliv med ett tusental konserter i en trivsam och avspänd miljö och erbjudit en välkomnande mötesplats oavsett var han haft sina lokaler. I dag är Josef's House of Blues ett vida känt och uppskattat varumärke.

Josef Makdesi växte upp i Libanon och kom till Eskilstuna 1989. Redan då fanns musik på matsedeln på de matställen där han arbetade - från Split, Exit, Josefs Bar, Matbiten i Folkets hus och Macbeth till det ombyggda Flaneur där Josef's House of Blues finns i dag.

Josefs entreprenörskap, hårda arbete, beslutsamhet och vilja att vara delaktig i samhället har gjort honom till Eskilstunas Mr Live-musik. Hans inspirerande musikgärning bidrar till att bygga Eskilstuna – den stolta Fristaden.”


Läs mer...
Sveriges Radio
Eskilstuna Kommun

Eskilstuna Kuriren
Folket